Bellen met WhatsApp

In mijn vorige blog over WhatsApp deelde ik jullie mijn ervaringen over de mogelijkheid om via de desktop WhatsApp berichten te versturen. WhatsApp heeft nu zijn volgende grote update doorgevoerd; bellen via WhatsApp. Hoewel de functie eigenlijk voor zich spreekt, hieronder even een korte uitleg over deze nieuwe mogelijkheid die voorlopig alleen voor Android beschikbaar is.

Tabbladen bellen WA v2Voor deze nieuwe functie is geen update nodig. Het beginscherm van de applicatie is vanaf nu verdeeld in drie verschillende tabbladen. Naast het vertrouwde tabblad ‘Chats’ is nu het tabblad ‘Oproepen’ toegevoegd (zie rode kader). Onder het derde tabblad zijn alle ‘Contacten’ te vinden. Mocht je de tabbladen nog niet zien, dan volstaat een keer opnieuw opstarten meestal wel om daarna de functie te kunnen gebruiken.

Belmenu definitief2Door te klikken op de foto van een gebruiker verschijnen de opties om iemand een bericht te sturen of rechtstreeks te bellen. De telefoongesprekken zullen via het internet worden gestuurd. Als gebruiker ben je dus geen belminuten kwijt. Het bellen kost wel MB’s. Het is helaas niet exact bekend hoeveel dit zal zijn, maar verwacht wordt dat het ongeveer 1 MB per minuut zal zijn.

Wat daarnaast opvalt is dat het telefoongesprek veel sneller verbinding maakt dan bij het bellen op de traditionele manier.

Voorlopig kan er alleen gebeld worden tussen twee Android gebruikers. iOS zal volgens WhatsApp binnen enkele weken volgen. Wat mij betreft een mooie toevoeging van WhatsApp.

Bron hoofdfoto: https://clemton.wordpress.com

Share Button

Reacties

reacties