Social Media Drakenbootfestival 2017

Het leukste evenement van Apeldoorn; het Grolsch Drakenbootfestival. 3 dagen lang muziek, drakenbootraces, foodtrucks en tal van activiteiten en festiviteiten. Ook dit jaar waren wij er weer bij 🙂

 

Drakenbootfestival Apeldoorn

Visual-Trends_Drakenbootfestival 2017Het Drakenbootfestival werd in 2005 voor het eerst georganiseerd. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een festival van formaat: 3 dagen feest, meer dan 100 teams en zo’n 80.000 bezoekers. Centraal staan de drakenbootraces, maar het festival biedt inmiddels veel meer. Het festival wordt geopend met Drakenboot in Concert. Dit jaar treden onder andere Racoon en Douwe Bob op.

 

Social Media activiteiten

Sinds 2014 verzorgen De Informatiefabriek en Visual Trends de social media activiteiten van en voor het Drakenbootfestival. Hiermee ontlasten we de organisatie en zorgen we ervoor dat er, op professionele wijze, content online komt.

Vanaf januari werken we aan het bedenken, schrijven en plaatsen van tientallen berichten voor Facebook, Twitter en Instagram. In het begin bestaat dit uit het schrijven van de social strategie en het bekend maken van de plannen voor dit jaar. Kort daarop volgt het bekend maken van de artiesten en de ticketverkoop voor het concert. Naarmate het festival dichterbij komt, is er veel informatie beschikbaar die we willen delen met de bezoekers. Enerzijds om bezoekers te werven, anderzijds om een zo goed en compleet mogelijk programma te delen. Mensen die reageren op berichten, helpen we zo snel mogelijk. De laatste weken voor het festival wordt er dagelijks gewerkt aan het plaatsen van content en het beantwoorden van berichten.

Social Media tijdens DrakenbootfestivalVisual-Trends_Social-kanalen-Drakenbootfestival-2017

Tijdens het Drakenbootfestival bivakkeren we drie dagen lang op het festivalterrein. Vanuit onze tent plaatsen we berichten en doen we live verslag van alles wat er gebeurd. Heb je een vraag? We beantwoorden ze razendsnel via WhatsApp of één van de social media kanalen. Rondlopen op het festivalterrein kan ik je zeker aanraden, maar het compliment dat Drakenboot, via social media, zelfs vanuit huis mee te maken is, steken we graag in onze zak 😉

Unieke content

Elk jaar proberen we de social media activiteiten weer te verbeteren, komen we met nieuwe ideeën en experimenteren we met nieuwe kanalen en technieken. Zo maken we sinds vorig jaar gebruik van timelaps filmpjes en huren we een cameraman/vlogger in. Deze filmpjes monteren we direct en plaatsen we nog dezelfde dag online. Dit jaar willen we nog meer gebruik maken van de content van de festivalbezoekers. Iedereen maakt foto’s, dat is zo gaaf om dat breed te delen.

Ook dit jaar was het weer een heel leuk en geslaagd festival. Binnenkort meer over de opbrengsten van de social media inspanningen.

Dit blog is origineel geschreven door Matthias Sander en eerder geplaatst op Visual Trends.

Share Button

Reacties

reacties